MAGUNKRÓL SAJTÓKÖZLEMÉNY REFERENCIÁK AJÁNLATKÉRÉS ELÉRHETŐSÉGEK KAPCSOLATFELVÉTEL
Köszöntjük honlapunkon!
SZIG & METÁL Kft. - Elérhetőségek

Cím: H-9800 Vasvár, Petőfi Sándor u. 112.
Tel.: (+36) 94/573-199 | Fax: (+36) 94/573-200 | Mobil: (+36) 30/742-8678
E-mail: szigesmetalkft@t-online.hu

Telephely: H-9800 Vasvár, Petőfi Sándor u. 112.
Alakult: 1999. január | Cég létszáma: 10 fő
Cég ügyvezetője: Takács Géza

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2021.| 09. | 17.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítása a SZIG & METÁL Kft-nél
 

Európai Uniós forrás segítségével vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítására került sor a SZIG & METÁL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Vasvári székhelyén, a GINOP-1.2.9-20-2021-01869 pályázat keretén belül. A GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztésének támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 10 millió Forint támogatásban részesült.

A Szig & Metál Kft. tulajdonos, Takács Géza a társaság 1999. évben történő megalapítását megelőzően közel egy évtizedig dolgozott Nyugat-Európa különböző országaiban, több évig egyéni vállalkozóként működött. Megfelelő szakmai tapasztalattal és minőségi munkával jól kiszolgálják partnereiket és hosszú idő óta élvezik bizalmukat. Céljuk újabb munkakapcsolatok kiépítése és megrendelőik minőségi kiszolgálása. A társaság fő tevékenységei: Szigetelés lemezburkolással; épületgépészeti, illetve ipari csővezetékek és berendezések hőszigetelése és lemezburkolása; hideg, meleg és hangszigetelések; lapos tetők csapadékvíz elleni szigetelése; gázkémények gyártása, szerelése; komplett légcsatorna rendszerek gyártása; légkezelő gépek telepítése és a hozzá kapcsolódó légtechnikai rendszerek szerelése. A termelés a társaság bejegyzett telephelyén, 9800 Vasvár, Petőfi S. u. 112. szám alatti 933/2 hrsz-ú ingatlanon zajlik, itt található a központi ügyintézés helyszíne is. A társaság kizárólag ezen a telephelyen végez tevékenységet, területe a termelés volumenének megfelelő nagyságú, jelenleg is kiszolgálja a vállalkozás igényeit, megfelelő kiindulópontot jelent az ügyvezetés fejlesztési elképzeléseihez. A tevékenységéből adódóan a telephelyen kívüli tevékenységek aránya magas. A vállalkozás családi vállalkozásként működik, jelenleg 6 alkalmazottal. A termeléshez, szolgáltatás nyújtásához szükséges eszközök döntően rendelkezésre állnak, azonban a hatékonyság fokozása érdekében, hogy egyszerű, gyors, időtakarékos megoldással, több munkát tudjanak vállalni, jövedelmezőségüket fokozni tudják, szükséges a technológiai korszerűsítés megvalósítása, innovatív gyártó gépek beszerzésével. Ilyen innovatív technológia nemcsak a térségben, de a piaci szegmens egészében is kevés társaságnál áll rendelkezésre. Segítségével magas minőségben, idő- és költséghatékonyan végezhető számos tevékenység. Így egy rendkívül széles körű hazai, és külföldi piacbővülés érhető el, ami nagy mértékben szolgálja a vállalkozás dinamikus fejlődését.

 
A kedvezményezett neve: SZIG & METÁL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítása a SZIG & METÁL Kft-nél
Megvalósítás helyszíne: 9800 Vasvár, Petőfi Sándor utca 112.
A beruházás megvalósításának ideje: 2021.06.28-2021.09.17.
Beruházás összköltsége: 16.031.658 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 10.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 62,376580 %
 
Beruházás rövid bemutatása:
 
A projekt keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg:
- Eszközbeszerzés
- Projektmenedzsment szolgáltatás elszámolása
 
A projekt keretében új eszközök kerültek beszerzésre termelékenységjavítás, kapacitásbővítés céljából, az alábbiak szerint:
- 1 db Schwartmanna SMA 56 motoros peremező gép
- 1 db Schwartmanns WSRM 05.1 motoros hengerítő
- 1 db MABI 3A vízszintes asztalú peremező
 
Az SMA56 típusú berendezés elsősorban gépészeti rendszerek hőszigetelési feladatinak ellátásához volt szükséges, sík lemezek peremének korcolásánál, ziknizésénél. Az ötvényvázas berendezés a piacon elérhető modellekhez viszonyítva jóval stabilabb, értékállóbb és nagyobb pontosságú munkát végez.
 
A MABI típusú berendezés vízszintes asztallal ellátott. Az alapanyag az asztalon fekve halad végig a munkaállomáson, szinte automata berendezés, a munkafolyamatokat nagyban gyorsítja, a termelékenységi mutatókat fokozza.
 
A WSRM motoros hengerítő gép a lemezek hengerítéséhez szükség technológia, sík alapanyagok formázásához szükséges.
 
A vállalkozás egyik technológiával sem rendelkezett, így mind a kapacitás bővítése, termelékenységi mutatók javítása, mind a magasabb hozzáadott értékkel bíró késztermék értékesítésének képessége valósult meg.
 
A gépek üzembe helyezésével, valamint a gépek műszaki paraméterei által adott lehetőségekkel gyakorlatilag olyan széles szortiment alakult ki a vállalkozásnál, amivel a versenyképesség fokozódott. Mindez magával hozta a piaci jelenlét fokozását, ugyanakkor a gyártási kapacitás - a hatékonyság fokozásával új piacokra is bejuttatta a vállalkozást.
 
A projektmenedzsment szolgáltatás igénybe vétele azért volt fontos, hogy a beruházás megvalósítása, az elszámolás előkészítése a mindenkori jogszabályoknak, felhívásnak megfelelően történjen.
 
A projekt megvalósításának közvetett eredményei:
- Hatékonyság fokozódása
- Kapacitás bővülése
- Technológiai innováció megvalósulása
- Magasabb hozzáadott értékkel bíró termék előállító képesség megvalósulása
 
További információ kérhető:
 
Takács Géza
06 30 742 8678
szigesmetalkft@t-online.hu
 


Gépészeti csővezetékek szigetelése
Légtechnikai rendszer szerelése és hőszigetelése
Tartályok, hőszigetelése és lemezburkolása
szigetelés lemezburkolással
épületgépészeti, ipari csővezetékek és berendezések hőszigetelése és burkolása
hideg, meleg és hangszigetelések
lapos tetők csapadékvíz elleni szigetelése
gázkémények gyártása, szerelése
 
 
MAGUNKRÓL   |   SAJTÓKÖZLEMÉNY   |   REFERENCIÁK   |   AJÁNLATKÉRÉS   |   ELÉRHETŐSÉGEK   |   KAPCSOLATFELVÉTEL
HÍRLEVÉL Leiratkozás
Elérhetőségek
H-9800 Vasvár, Petőfi Sándor utca 112.
Mobil: +36 30/742-8678 | Fax: +36 94/573-200
E-mail: szigesmetalkft@t-online.hu  |  Térkép
Egyéb
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez
Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright
© 2011. SZIG & METÁL KFT.
Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu